Sederskogen

Forêt des Cèdres

Sederskogen ligger noen kilometer sør for Bonnieux, og er et populært utfluktssted. Området godt egnet til blant annet familieutflukter (sykling, fotturer, piknik etc).

Skogen ligger på en åskam som strekker seg ca. 10km – gjennom kommunene Bonnieux, Lacoste og Ménerbes. Det finnes flere sykkelstier og oppmerkede turløyper med vakre utsiktsplasser i området, og de store trærne gir behagelig skygge på varme sommerdager.

Frø fra Atlasfjellene

Sederskogen er bare 150 år gammel. Opprinnelig var åskammen dekket av provençalsk krattskog. Men i 1861 ble det plantet frø fra Atlasfjellene i Nord-Afrika. Sedertrærne trivdes tydeligvis, for i dag er sederskogen på hele 250 hektar.

Sederskogen (Forêt des Cèdres)
Sederskogen (Forêt des Cèdres)
Skilt i Sederskogen
Utsikt mot Le Portalas, Sederskogen
Utsikt mot Le Portalas
Utsikt mot Durance-elva
Utsikt mot Durance-elva
Utsikt mot landsbyen Bonnieux
Utsikt mot landsbyen Bonnieux
Utsikt mot landsbyen Lacoste
Utsikt mot landsbyen Lacoste

Hvordan kommer man seg dit?

Sederskogen ligger like sør for Bonnieux. Følg D36 sørøstover fra Bonnieux. Etter noen få kilometer tar du av til høyre ved skiltet «Forêt des Cèdres» og følger veien enda noen kilometer, til du kommer fram til parkeringsplassen. Det er parkeringsavgift i sommersesongen.

La Tour Philippe - Philippe-tårnet
La Tour Philippe – Philippe-tårnet

Tour Philippe

Legg merke til det høye tårnet på venstre side, like før du kommer til parkeringsplassen. Det er «La Tour Philippe», Philippe-tårnet.

Tårnet ble påbegynt rundt 1885 av Philippe Audibert, en kunstner fra Bonnieux som ønsket å bygge et tårn som var så høyt at man kunne se helt til Middelhavet. Dessverre nådde han aldri å bli ferdig med byggeprosjektet. Man kan med andre ord ikke se Middelhavet fra tårnet, derimot kan man se strandsjøen Etang de la Berre når det er klart vær.

Landsbyer i nærheten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *