Når er det best å reise nedover til Provence?

Lavendelåker, Valensole

Har du tenkt å reise nedover til Sør-Frankrike i sommer? Da har du kanskje lurt på når det er best å dra, om våren, sommeren eller om høsten?

Ja, det kommer egentlig litt an på hva du skal gjøre.

Sykkel på Promenaden i Nice
Sykkel på Promenaden i Nice

Våren

Behagelig temperatur

Helt intuitivt vil jeg si at det er best å reise nedover om våren. Det er godt og varmt, men ikke altfor varmt. Kommer du på den varmeste tida, kan det bli slitsomt å reise rundt.

Færre turister og mer behagelige priser

Dessuten er det færre turister enn i juli og august. Du slipper å gå i kø, overnattingsprisene har ennå ikke nådd toppen og du kan lettere få tak i leiebil etc.

Midt på sommeren (juli/august)

Det kan bli veldig varmt

Midt på sommeren kan temperaturen bli ubehagelig høy dersom du har planer om å ha en litt aktiv ferie. Selv det å gå rundt i bedagelig tempo kan bli en slitsom affære dersom kvikksølvet stiger ubehagelig mye og sola står i senit.

Lavendelåker, Valensole
Har du lyst til å se de lilla lavendelåkrene i Provence, bør du dra i juni/juli.

Mange turister

Dessuten er det flere turister her midt på sommeren. Da kan du nærmest få følelsen av å gå i kø, vente i kø… Det kan bli litt slitsomt dersom du har behov for å slappe av, langt fra jobb og plikter hjemme.

Behagelig strandliv

Høysesongen er derimot ypperlig for den som ønsker å slappe av på stranda, ta en dukkert når det blir for varmt, spise en is i skyggen og teste utelivet til sent på natt.

En gate i Antibes
En gate i Antibes

Høsten

Mer behagelig temperatur og prisnivå

Begynnelsen av høsten er også en fin periode. Temperaturen er igjen på et mer behagelig nivå dersom en ønsker å reise rundt og besøke steder eller være med på ulike aktiviteter. Det samme gjelder overnattingsprisene.

Enkelte regnbyger

Det eneste aber med høsten, er at du risikerer å bli overrasket av en kraftig regnbyge. Fordelen med regnværet i Provenc derimot, er at det sjelden varer hele dagen. Enkelte dager kan du plutselig bli overrasket av en kortvarig, men kraftig regnbyge. Hele dagen er derimot ikke spolert, men du bør være klar over at det kan skje og ha paraplyen eller regnfrakken klar dersom du skal være utendørs. Følg med på værmeldingen, så vet du om du må ta med deg paraply eller ikke.

Calanques nasjonalpark ligger bare 1 mil utenfor Marseille.
Calanques nasjonalpark ligger bare 1 mil utenfor Marseille.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *