Sykkeltur i Provence: Luberon rundt

Sykkel

Fra landsby til landsby i Luberon

Det finnes mange turoperatører som tilbyr en ukes sykkelturer til Frankrike. Men om du er av dem som ikke liker å reise i flokk, så kan du jo organisere din egen sykkeltur.

Provence er landlig. Drar du på sykkelferie til Provence, vil du komme til å sykle forbi vingårder, kirsebær-, mandel-, og fikentrær, olivenlunder, enger farget røde av valmuer, samt vakre provencalske landsbyer. Er du der midt på sommeren, vil du høre sangsikadene som så mange forbinder med Sør-Frankrike.

To syklister
Det er mange fine sykkelturer i Provence…

Luberon rundt

Det finnes selvfølgelig mange fine småturer, men om du er veldig glad i å sykle og liker utfordringer, så anbefaler jeg deg å ta en lengre rute som går over flere dager. Du kan for eksempel sykle fra landsby til landsby rundt Lubéron-massivet.

Turen er på ca 236 km og går via følgende landsbyer: Apt, Bonnieux, Lacoste, Ménerbes, Oppède-le-vieux, Maubec, Robion, Les Taillades, Cheval-Blanc, Merindol, Puget, Lauris, Puyvert, Lourmarin, Vaugines, Cucuron, Cabriéres d’Aigues, La Motte d’Aigues, St-Martin-de-la-Brasque, Peypin d’Aigues, Vitrolles-en-Lubéron, La Bastide des Jourdans, Beaumont-de-Pertuis, Pierrevert, Manosque, Volx, Villeneuve, Forcalquier, Mane, St-Maime, Dauphin, St-Michel-l’Observatoire, Reillanne og Céreste.

Luberon rundt
Luberon rundt (turkis)

Har du lyst på en litt sporty tur og ønsker å se kilometerne forsvinne bak deg, kan turen ta et par-tre dager. Har du derimot lyst på en blanding av fysisk aktivitet og kultur, og ønsker å ta deg tid til å utforske de ulike landsbyene, vil turen kanskje ta en uke. Kanskje ønsker du å ha tid til å besøke landsbymarkedene, en vingård eller rett og slett bare kunne sette deg ned på en fortauskafé og slappe av i skyggen av et platantre mens du betrakter landsbylivet fra kaféstolen.

Sykkelutleie

Det er flere steder en kan leie sykkel, så du trenger heldigvis ikke ta med deg sykkel helt fra Norge. En finner gjerne lister over sykkelutleiere ved turistkontorene.

Sykkelskilt
“Luberon rundt” er skiltet

Når?

Du bør skygge unna de varmeste sommermånedene – juli og august – dersom du planlegger en lengre sykkeltur. Etter min mening er det best å dra i mai og juni. September er også fin, men litt våtere. Når det er sagt, så varer regnværet ikke særlig lenge her nede. Derimot kan det skylle skikkelig ned når det først regner.

6 Comments on “Sykkeltur i Provence: Luberon rundt”

  1. Tilbaketråkk: Dauphin - Provence-guiden
  2. Tilbaketråkk: Lacoste - Provence-guiden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *