Festivaler

Musikkfestivalen Les sons du Lub'

Om våren og sommeren er det utrolig mange festivaler og andre arrangementer i Provence. Selv i små landsbyer.

Sist helg var jeg på en musikkfestival som ble arrangert i en liten landsby som heter Beaumont-de-Pertuis. Landsbyen har bare litt over 1000 innbyggere og ligger ca 4 mil nord for Aix-en-Provence.

Les sons de Lub’

«Les sons de Lub’» som festivalen het, er en liten musikkfestival som arrangeres hver vår. Dette året deltok et tyvetalls grupper. Det var musikk tilpasset ulik smak og alder, overalt i den lille landsbyen.

Rundt omkring i landsbyen var det rigget opp små scener der det ble holdt konserter i to hele dager: i de små, trange gatene, på små åpne plasser, i en park, på en parkeringsplass… Det var livlig stemning og koselig å høre på de ulike artistene som opptrådte.

Batucada-orkesteret Yalodê
Batucada-orkesteret Yalodê

Ulike musikksjangere

Da vi kom dit, ble vi møtt av brasilianske rytmer. En gruppe kvinnelige batucada-trommeslagere danset seg gjennom landsbyen til livlig sambamusikk.

Batucada-orkesteret Yalodê
Batucada-orkesteret Yalodê

Vi hadde tatt med oss piknik og satte oss ned på en benk ved siden av en av de små scenene. Det var ingen som sto på scenen akkurat da vi satte oss ned, men de kom like etterpå.

Det viste seg å være en tenåringsgruppe som sang og spilte alt fra gamle slagere som «Another Brick In The Wall» (Pink Floyd), til nyere musikk som «Shape Of You» (Ed Sheeran). Jeg ble imponert over hvor godt de spilte og sang. Dessuten hadde vokalisten en nydelig stemme. Jeg vet imidlertid verken hvor gamle de var eller hva gruppa het. Det finner jeg kanskje ut om noen år…

En ungdomsgruppe spilte på en liten scene i parken.
En ungdomsgruppe spilte på en liten scene i parken.

Etter lunsj gikk vi rundt i byen, fra scene til scene, og hørte på de andre artistene. Like nedenfor kirka, var det blitt rigget opp en liten scene. Der ble det spilt soulmusikk. Litt lenger borte, på en parkeringplass, hadde de rigget opp en større scene. Der ble det spilt rock.

Mariline Maro med soulmusikk
Mariline Maro med soulmusikk

Er dere glad i festivaler og skal reise til Provence, så ikke glem å forhør dere på turistkontorene om det organiseres festivaler eller andre arrangementer i nærheten. Slike små festivaler er veldig livlige og ofte helt gratis. Anbefales!

Rock!
Rock!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *