Cannes: Nybegynner-guide

Den gamle havna og Suquet

Hva kan man egentlig gjøre i Cannes foruten å se film samme med stjernene?

Cannes er en av de mest kjente byene på den franske Rivieraen. Det takket være Filmfestivalen som samler kremen av skuespillere og filmregissører hvert år.

Fram til 1800-tallet var Cannes nemlig en liten fiske- og jordbruksby. Men det var før velstående franskmenn og utlendinger «oppdaget» området, og bestemte seg for å bygge sine ferieboliger der.

Det var imidlertid filmfestivalen som satte byen på verdenskartet for alvor. Den første gikk av stabelen i 1946.

I likhet med Nice, er dette en by der du kan kombinere by- og badeferie. Byen ligger bare en halvtimes tur unna Nice.

Er det første gang du er i Cannes, kan du for eksempel besøke:

La Croissette

Dette er Cannes svar på La Promenade des Anglais (Nice). Gaten er to kilometer lang og går parallelt med strandlinjen. Det er her de fleste luksushotellene og -butikkene i Cannes ligger.

La Croissette går dessuten forbi Le Palais des Festivals med den berømte røde løperen. Det er her verdens største filmstjerner og filmregissører går opp og ned under den årlige filmfestivalen.

La Croisette
La Croisette

Le Palais des Festivals

Dette er selve senteret under Filmfestivalen i Cannes. Det er her paparazzoene står trengt sammen i håp om å få tatt uforglemmelige bilder av filmstjernene på vei til filmforestillingen.

Suquet

Suquet er den gamle bydelen. Kanskje den mest sjarmerende delen av Cannes, med gamle bygninger og trange smug. Og et stort utvalg restauranter.

Shopping

Har du lyst til å handle, bør du oppsøke rue d’Antibes som er en lang gate der butikkene ligger på rekke og rad.

Festivalpalasset
Festivalpalasset

Strandbesøk

Cannes har en lang strand, hele syv kilometer lang ifølge damen på turistkontoret. Dessuten er det en sandstrand. Stranda i Nice er som dere kanskje vet en strand med grå, runde steiner (plage de galets).

Marché de Fortville

Markedet ligger like ved gamlebyen og er åpen fra klokka 7:30 til klokka 13.00 alle dager unntatt mandag. Det er et livlig marked der du kan kjøpe frukt, grønnsaker og lokale produkter.

Iles Lérins

Har du tenkt å være i Cannes i flere dager, bør du også besøke Lérins-øyene. Båtturen tar bare 15 minutter.

Øya som er nærmest Cannes, Sainte-Marguerite, er den største. Her finner du blant annet festningen der mannen med jernmasken satt fengslet på slutten av 1600-tallet.

Størstedelen av øya er dekket av skog, så det er et ypperlig sted å dra om du har lyst til å ha en dag i landlige omgivelser. Mange drar hit for å gå og bade.

På den andre øya, Saint-Honorat, ligger Lérin-klosteret.

Steder i nærheten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *