7 gode grunner til å dra til Nice!

Nice Strandsonen

Er planen å dra til Nice i sommer? Det er en utmerket idé! Nice er en herlig by som har alt! Her er noen av fordelene med å besøke denne middelhavsbyen.

1. Sol og deilig middelhavsklima

Behagelig klima og sol nesten hele året. Det får deg til å drømme, ikke sant? Spesielt etter en lang vinter. Tenk å sitte på en livlig utekafe i Nice sammen med gode venner, mens det fremdeles er kjølig og vått i hjemlandet.

2. Gamlebyen

Det er herlig å rusle rundt i gamlebyen. Ingen biler. Trange, sjarmerende, brosteinsbelagte gågater. Spennende småbutikker som selger nydelige ting du ikke finner noen andre steder. Restauranter i fleng med noe for enhver smak. Selv elsker jeg å rusle rundt i labyrinten av smågater.

Gamlebyen i Nice
Gamlebyen i Nice

3. Bademuligheter

Nice ligger i strandkanten. Blir du lei av å rusle rundt, er det bare å ta en tur på stranda som er uendelig lang. Du er aldri langt unna strandsonen når du er i Nice. Her er det lett å kombinere by- og badeferie.

4. God mat

God mat og et stort utvalg av restauranter. Du finner både restauranter med spennenende provencalske retter, og restauranter med andre spesialiteter. Hver fransk region har nemlig sine spesialiteter. Om du får lyst til å variere med for eksempel asiatisk, indisk, meksikansk eller nord-afrikansk mat, finner du selvfølgelig det også. Nice har et enormt utvalg av restauranter.

5. Spennende shopping

Det er mye fint å få kjøpt i Nice. Du kan for eksempel begynne handleturen i hovedgata Jean Médecin hvor du blant annet finner de store butikksentrene. Deretter kan du fortsette innover i gågatene som ligger parallelt med strandpromenaden (rue Massena og rue de France). Også i Gamlebyen finner du mange små, spennende butikker.

6.Museer i fleng for den kultiverte

For den kunstinteresserte kan vi nevne blant annet Matisse-museet, Marc Chagall-muséet, Massena-muséet og fotomuseet Charles Nègre.

7. Spennende nabobyer

Om du har god tid på deg, kan du også besøke noen av Nice’ nabobyer. Det finnes mange fine steder i nærheten. I tillegg er det lett å komme seg dit. Det finnes gode bussforbindelser til de vakre fjellandsbyene nord for Nice. I tillegg går det tog mellom de forskjellige byene langs kysten. Tar du toget kan du for eksempel besøke Cannes, Antibes, Villefranche-sur-Mer, Saint-Jean Cap Ferrat eller Menton. Eller hvorfor ikke besøke fyrstedømmet Monaco? Det ligger bare en halvtimes tid unna.

Nice
Nice: Promenade des Anglais

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *