Nice

Place Massena

Nice er den femte største byen i Frankrike, og landets mest besøkte by etter Paris. I tillegg til at det er en fin by, har byen et behagelig klima. Det er dessuten blitt utrolig lett å reise dit ettersom det i dag finnes flere direktefly fra Oslo i uken.

Hôtel Negresco
Hôtel Negresco

Det som er fint med Nice, er at en har mulighet til å variere sol, strand, shopping og små utflukter. Det fins nemlig mange pittoreske landsbyer i nærheten, og tog- og bussnettet er godt utbygd.

Hvis du har planer om å bli der litt lengre, kan du dessuten leie bil eller benytte deg av andre transportmidler for å reise litt lenger. Aix-en-Provence, Marseille, eller hvorfor ikke ta båten over til Korsika?

La Promenade des Anglais
La Promenade des Anglais

Strandpromenaden

Promenade des Anglais er det brede fortauet som følger strandlinjen i Nice. Hit kommer folk for å spasere, jogge, sykle (det er en egen sykkelsti ved siden av), gå på rulleskøyter eller benytte sparkesykkel eller skateboard. Alle er frie til å velge den mosjonsformen som passer dem best.

Standa i Nice
Standa i Nice

Strandliv

Strandlinjen er lang. Her finner du også noen private strender der du må betale for å kunne slappe av på en solseng. Det som er litt spesielt med stranda i Nice, er at det ikke er en sandstrand, men en strand med runde steiner. Enkelte synes det er litt vondt å gå på, og benytter seg derfor av badesko. Fordelen er derimot at du slipper å være dekket med sand etter å ha ligget på stranda…

Shopping

Den største handlegata i Nice er Avenue Jean Médecin, men du finner også mange butikker i gågatene i nærheten (Rue de France og Rue Massena), samt i byens kjøpesentre (Nice Etoile, Galeries Lafayette, Cap3000..)

Socca
Socca

Restauranter

Du finner selvfølgelig restauranter og caféer overalt i en by som Nice, men i enkelte områder er det litt flere av dem. For eksempel i gamlebyen, i gågatene i nærheten av Avenue Jean Médecin (Rue de France og Rue Massena), samt langs strandlinjen, La Promenade des Anglais.

Gamlebyen
Gamlebyen

Gamlebyen (Vieux Nice)

Gamlebyen er den koseligste delen av Nice i mine øyne, og det til tross for at det vrimler av turister der. Her finner du dessuten mange restauranter, barer og for ikke å glemme iskrembarer der det selges iskrem med utallige smaksvarianter. Absolutt et must på varme sommerdager! Glem heller ikke å smake på lokale spesialiteter som for eksempel Socca (kikkertpannekake) og Pissaladière (løkpizza). Det er flere steder det selges socca og pissaladière i gamlebyen. En finner også mange morsomme småbutikker her i Vieux Nice, både turistsjapper og små klesbutikker.

Gamlebyen
Gamlebyen

Småbyer og –landsbyer i nærheten

Det er mange sjarmerende små landsbyer og byer i nærheten. Du kan ta buss eller tog for å komme deg dit. Eksempler på steder: Antibes (tog), Saint-Paul de Vence (buss 400 fra Avenue de Verdun) og Eze village (buss 82 eller 112 fra busstasjonen Vauban)

Transport

Tog- og bussnettet er meget godt utbygd, dessuten får Nice en splitter ny undergrunnsbane om noen år. Bussbilletter kan en kjøpe på bussen (enkeltbillett) eller i kiosken (klippekort med 10 billetter). Du kan også leie de blå bysyklene (Vélo bleu). Om du har lyst til å besøke de andre byene langs kysten, kan du for eksempel ta toget.

De blå bysyklene
De blå bysyklene

Fakta om Nice:

  • 343 895 innbyggere (men rundt 1 million om man tar med nærområdet rundt Nice)
  • Klima: Nice har middelhavsklima med milde temperaturer store deler av året, og med varme, tørre og solrike somre.

Gjennomsnittstemperatur (Nice)

  Mai Juni Juli August September Januar
Middeltemperatur 17.4 20.9 23.8 24.1 21 9.2
Høyeste middeltemperatur 20.7 24.3 27.3 27.7 24.6 13.1

Hentet fra Wikipedia.

Byer og landsbyer i nærheten

Internettsteder :

7 Comments on “Nice”

  1. Tilbaketråkk: Biot - Provence-guiden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *